Om Låsby

 

Låsby

Låsby er en mindre by eller en stor landsby beliggende i det midtjyske. Låsby ligger ca. 15 km øst for Silkeborg, 15 km nord for Skanderborg, 25 km vest for Århus og 12 km syd for Hammel.

Postnummer 8670 Låsby er det, vi vil kalde Låsby og omegn.

I postnummer 8670 ligger to små byer, en større by og et opland bestående af større og mindre gårde, nedlagte landbrug og enkeltliggende huse.

 

Låsby stationsby

Den ene lille by er Låsby Stationsby, som opstod i forbindelse med etableringen i 1902 af jernbanen fra Århus til Hammel og herfra videre til Thorsø. Her er ca. 20 husstande.

Låsby stationsby udmærker sig ved et godt sammenhold og nærhed.

 

Flensted

Den anden lille by er Flensted. Flensted ligger vest for Låsby og består af ca. 30 husstande. Her er både gårde, nedlagte landbrug, parcelhuse og længere mod vest en stor grusgrav.

 

Låsby – og Korsvej

Den største by i postnummer 8670 er Låsby. Låsby består af parcelhuskvarterer, udlejnings-/beboelsesejendomme, tæt/lav byggeri, enkeltliggende villaer og et ret stort industriområde med små og større industri- og håndværksvirksomheder. I Låsby bor ca. 2000 personer.

Låsby har udviklet sig på to steder.

Det ene sted er området omkring Låsby Kirke er det ældste. Her ligger Låsby Kro, og her lå bageren, købmanden og brugsen.

Det andet sted er området hvor landevejen fra Århus til Silkeborg krydsede landevejen fra Randers til Skanderborg. Et område de ældste beboere i Låsby stadig kalder Korsvej.

Korsvej er stadig en korsvej, men trafikken er ledt uden om Låsby. Omfartsvejen syd og øst for Låsby fjernede meget af trafikken og med anlæggelsen af motorvejen fra Århus til Herning syd om Låsby er meget trafik flyttet uden for Låsby.

 

Låsby ligger med marker på alle sider og med skov og natur lige i nærheden. Fem minutter på cykel og du er i skoven.

Som noget ret nyt og meget afgørende for Låsbys ”udseende” blev Låsby Søpark indviet i 2016.

Det er et ”multi-område.” Her kan man gå og løbe. Styrke overarmene og lårbasserne i de opstillede redskaber. Sidde i fred og ro og kigge på blishønsene. Man kan gå tur med hunden eller konen. Eller gå gennem Låsby Søpark og i Låsby Hallen og dyrke yoga eller gymnastik, florball, håndbold eller spille billard. Du skal se Låsby Søpark for at forstå min begejstring.

Samtidig fungerer Låsby Søpark som regnvandsbassin. Her kan opsamles masser af vand i tilfælde af skybrud.